Виробництво тротуарної плитки своїми руками

Категорії

Виробництво тротуарної плитки не відрізняється особливою масштабністю. Для її виготовлення знадобиться приміщення, площа якого повинна знаходитися в межах 100-300 квадратних метрів, але можна , звичайно, і більше. Також буде необхідно два формувальних столи, трьохфазне електроживлення, стіл для розпалубки, комплекти пластикових форм і бетономішалка.

Кустарне виробництво тротуарної плитки
Рис.1 Заливка бетону в форми (кустарне виробництво)

Форми, використовувані для формування плиток, заливаються бетонною сумішшю, попередньо пройшовши обробку спеціальними мастилами. Після цього заповнені форми відправляються в цілях ущільнення на вібростіл. Пластикові форми - поліуретанові або гумові, після процесу віброформовки плитки, виставляються штабелями. Після чого форми з плитками, покриті поліетиленовою плівкою, витримуються при температурі не нижче 15 градусів за Цельсієм.

Розпалубний вібростіл використовується для вилучення з форм готової плитки. Перш ніж поступити на вібростіл, форми прогрівають у спеціальних ваннах, температура води в яких коливається в межах 45-50 градусів Цельсія. Плитку можна і не прогрівати в гарячій воді, проте це значно знизить термін експлуатації, і призведе до більшої кількості браку.

Укладання тротуарної плитки на європіддони є фінальною стадією виготовлення. Плитка також обв'язується пакувальної стрічкою і накривається термоусадочною або стретч-плівкою. З моменту виготовлення розчину бетону плитка буде готова до використання за прямим призначенням в зимовий період - через 28 днів, в літній час - через 7 днів.

Перш ніж купувати необхідні матеріали для кладки плитки, а також необхідну кількість тротуарної плитки для мощення доріжок або будь-якої іншої площі, необхідно вибрати плитку відповідного забарвлення і підходящої форми, а також малюнок для кладки.

При виборі форми укладання плитки важливо враховувати наступний фактор: якщо ви вибрали малюнок для укладання, але придбали плитку за розмірами більше або менше елементів малюнка, її доведеться різати. Подібні маніпуляції з тротуарною плиткою вимагають матеріальних витрат, крім цього час виконання кладки буде значно збільшено і буде набагато більше відходів - бракованих плиток які надалі можна використовувати. З цієї причини слід все ретельно прорахувати, по можливості порадитися з професіоналом і вибрати плитку максимально відповідну вибраному малюнку. Так ви заощадите і гроші і час, витрачений на кладку плитки, і доріжка або майданчик почне радувати ваш погляд якомога раніше.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*